Yrkeslisten

1. Gir deg oversikt over et utvalg av de 1200 vanligste yrkene i Norge

Via veisøkers interessekode får du på en enkel måte oversikt over de vanligste yrkene i Norge. 

2. Basert på RIASEC systemet:

RIASEC systemet er verdens ledende system for utforsking av interesser og yrker. Systemet deler inn interesser i kategoriene: praktisk (R), teoretisk (I), kreativ (A), sosial (S), foretaksom (E) og systematisk (S). Yrkene er inndelt etter RIASEC kode og på utdanningsnivå. 

Dette gjør det lett å orientere seg i yrkene etter egen RIASEC kode eller lete etter bestemte yrker og yrkesområder.

3. Nyttig i seg selv, eller med andre RIASEC baserte produkter:

Yrkeslisten kan brukes i kombinasjon med andre RIASEC baserte produkter, som for eksempel Jobpics.

Du får:

  • Yrkeslisten i papirformat. En lett og oversiktelig måte å orientere seg i 1200 av våre vanligste norske yrker etter RIASEC kode og utdanningsnivå. Yrkene er omhyggelig utvalgt etter krav til relevans for yrkesområde, modernitet og tilgjengelig arbeidsmarked
  • En innføring i RIASEC systemet. I yrkeslisten følger også med en beskrivelse av RIASEC systemet og hvordan du kan bruke det for å finne fram i yrkeslisten. Yrkeslisten inneholder også noen enkle øvelser som kan hjelpe deg til å sette en passende RIASEC kode på en intuitiv måte
  • Yrkene sortert på RIASEC systemet, alfabetisk, og på underområder

RIASEC

Hvert yrke har en RIASEC kode, som du kan orientere deg etter for å finne yrker som kan passe den du veileder best. I delen som er sortert etter RIASEC kode er det derfor lett og få oversikt over hvilke yrker som hører til under samme RIASEC kode, med tilhørende utdanningsnivå.

Alfabetisk

Ønsker du å lete etter et bestemt yrke for å finne yrkets RIASEC kode eller krav til utdanningsnivå, kan du enkelt bla i delen som er sortert alfabetisk.

Underområde

Ønsker du heller å se yrkene inndelt i underområder av interessekategoriene, kan du bla deg direkte fram til denne delen av yrkeslisten. Her finner du interessekategoriene (f.eks systematiske interesser) inndelt i underområder (f.eks Økonomi, regnskap og forsikring, Administrasjon og kontor, Saksbehandling, og Kontroll vakt og rutinearbeid). Prinsippet er enkelt: Velg et underområde og få en oversikt over hvilke yrker som hører til under det bestemte området. Yrkene er også her inndelt etter RIASEC kode og utdanningsnivå.

Pris: Kr 200,- eks mva + porto

Hvilken bedrift gjelder bestillingen for?