Karriereverktøy- Flerkulturell- på ulike språk

Karriereverktøy-Flerkulturell er utviklet for karriereveiledning med flyktninger og flerkulturelle uansett språkferdigheter. Karriereverktøy  får du nå på ulike språk: norsk, engelsk, ukrainsk og polsk – ganske fortløpende lanseres det også på arabisk, somali, tigrinji , spansk og andre språk. Det å ha tilgang til Karriereverktøy på sitt eget språk øker integreringstakten  ved at veisøker har et mye bedre læringsgrunnlag ved at yrker og utdanninger kan sees og forstås på eget språk. Karriereverktøy er bildebasert, noe som gjør det lettere for mennesker med annen kulturell bakgrunn å se for seg yrket. Karriereverktøy-Flerkulturell er laget for veiledere ved flyktningetjenester, introduksjonsprogram, voksenopplæringer og andre som veileder flerkulturelle for å gjennomføre den karriereveiledningen og karrierelæringen  som er nødvendig for å klare overgangen til det norske samfunnet. Veisøkerne kan selv jobbe i verktøyet på egen hånd, i klasse eller 1-1 i samarbeid med veileder.

Kun 8990,-  pr år for et abonnement med 1-5 veiledere og fri bruk overfor så mange veisøkere/elever du ønsker.

Digital presentasjon av Karriereverktøy

Ta kontakt for å avtale et digitalt møte med en uforpliktende presentasjon av  Karriereverktøy – Integrering for din organisasjon: arne.svendsrud@karriereverktoy.no

Bilder av alle praksisarenaer som er i bruk i flyktningtjenester

Karriereverktøy er skreddersydd for flerkulturell karriereveiledning og karrierelæring ved at det er bildebasert, på samme måte som Netflix eller finn og inneholder alle praksisarenaer som er i bruk i arbeid med flyktninger i Norge.   Det er bilder på 970 yrker og 500 utdanninger, en svært intuitiv løsning for å orientere seg om opplæringsløpene i videregående skole som muliggjør reell karrierelæring om skolesystemet i Norge. Det har en egen modul som inneholder alle praksisarenaer som er i bruk i arbeid med flyktninger i Norge.  – noe som ofte er realiteten når det gjelder det første karrierevalget i Norge når man ikke har fått godkjent utdanningen sin i Norge eller har liten utdanning fra hjemlandet innen utdanninger og yrker.  Utvalget av yrker  og praksisarenaer gjør Karriereverktøy til et must om du veileder flerkulturelle og flyktninger.

Karriereverktøy - et effektivt verktøy for integrering

Du kan enkelt bruke Karriereverktøy – digitalt eller IRL – i hele klasser, med enkeltdeltakere eller en kombinasjon. Programrådgiver ser enkelt hvor godt den enkelte deltaker jobber med sin karrierelæring og ser kvaliteten på arbeidet. Dermed blir det enkelt å se hvilke deltakere som trenger mye grundigere veiledning og oppfølging i tillegg til karrierelæringen i klasse for å forstå seg selv i det norske samfunnet godt nok til å ta et reflektert karrierevalg

Karriereverktøy er et effektivt verktøy for integrering ved at det inneholder en modell som gjør det enkelt å forstå oppbyggingen og mulighetene i det norske arbeidsmarkedet og kunne plassere seg selv inn i det. Ved å bruke karriereverktøy unngår du at flerkulturelle repeterer et snevert sett karrierevalg preget av det andre velger og det de kjenner til fra før.

Karriereverktøy – Flerkulturell+ :  Du kan også utvide abonnementet med andre deler om du ønsker . «Mitt valg» kan brukes av deltakere for å gjøre et reflektert valg. Du kan også bruke «Karrierestyrker» til å kartlegge hva den enkelte deltaker ønsker og trenger å jobbe med mor å mestre en jobb. Og du kan bruke «Digital arbeidsbok» til å utvikle mestring. Si bare fra om du ønsker noen av disse delene inkludert i abonnementet. Det er kostnadsfritt, men du bør ha sertifiseringskurset i Karriereverktøy for å få full utbytte av de delene.

Karriereverktøy er Norges mest brukte verktøy for digital karriereveiledning, kartlegging av karrierestyrker og  utvikling av karrierekompetanser for mestring i skoler, NAV, arbeidsinkluderingsbedrifter, karrieresentre og  flyktningtjenester. Karriereverktøy er et markedsledende verktøy som har erstattet bruk av tester, interessetester, personlighetstester osv. i karriereveiledning i det norske fagfeltet. Et godt karrierevalg er noe veisøker utforsker og jobber seg frem til i et karrierelæringsperspektiv – ikke en karriereveiledning test.  NB: Karriereverktøy er det nye navnet på Work Interest Explorer (WIE).